Chauffeur van Bin Laden naar Jemen

Washington. De vroegere chauffeur van Osama bin Laden, Salim Hamdan, wordt op zeer korte termijn van Guantánamo Bay overgebracht naar zijn geboorteland Jemen. Dat hebben functionarissen van het Pentagon gisteren aan internationale media gemeld. Hamdan werd in augustus door een zogeheten militaire commissie veroordeeld tot vijfeneenhalf jaar gevangenisstraf, met aftrek van voorarrest, wegens materiële steun aan het terreurnetwerk Al- Qaeda. Hamdans straf loopt op 28 december af. De rest van zijn straf zal hij uit zitten in Jemen. Hamdan heeft toegegeven dat hij voor Bin Laden in Afghanistan heeft gewerkt, voor omgerekend zo`n 150 euro per maand. Maar het ging hem, zei hij, zuiver om het loon. Tientallen van de circa 270 resterende gevangenen op Guantánamo Bay worden in de komende maanden berecht.