Bewolkt

De winterse perikelen zijn even voorbij, maar vanaf het weekeinde wordt het toch weer wat kouder. In eerste instantie wordt het dus zachter. Komende nacht blijft het kwik overal royaal boven het vriespunt. Boven de laatste sneeuwresten koelt het in het oosten en zuiden nog af tot een graad of 3, maar op veel plaatsen elders wordt het niet kouder dan 5 tot 8 graden. Bovendien valt er plaatselijk wat regen of motregen.

Morgen blijft de bewolking hardnekkig en ook dan kan er nog wat motregen vallen. De zuidwestenwind wakkert aan en wordt langs de kust krachtig, windkracht 6. Met de zuidwestenwind wordt zachte lucht aangevoerd waarin het al gauw 8 tot 10 graden kan worden. Daarmee zal uiteindelijk ook alle sneeuw op de Veluwe en in Zuid-Limburg verdwijnen.

Vrijdag schurkt een storing met regen als het ware tegen de kust aan, maar een verdere opmars van het front zit er niet in. De wind krimpt naar zuid tot zuidoost en voert iets minder zachte lucht aan. In de middag wordt het slechts een graad of 5. Vooral in het westen en noorden kan nog wat regen vallen, terwijl het in het zuidoosten mogelijk opklaart.

Zaterdag blijft het verder erg rustig weer. Wolkenvelden worden misschien even afgewisseld door een kortstondige opklaring. In de middag is het maximaal 5 graden.

Voor zondag zijn de vooruitzichten nog tamelijk onzeker. Een lagedrukgebied nadert vanuit Frankrijk en misschien breidt de neerslag ervan zich uit tot over ons land. In de koudere lucht is het niet uitgesloten dat er dan toch weer wat sneeuw valt.