4 maken

Gratis patronen www.pamoyo.com, prijzen tussen 25 en 49 euro, patronen gratis

Voor de ene modeontwerper is het een nachtmerrie, voor de ander is het een eer: je kleding wordt gekopieerd en verspreid in hoge oplages. Het Nederlands/Zweedse ontwerpduo Frans Prins en Cecilia Palmer vindt dat vooral een eer. Hun modelabel Pamoyo moet volgens hen toegankelijk zijn voor iedereen. En er hoeft dan ook niet per se een duur prijskaartje aan te hangen. Onder het motto ‘kopiëren moet’ helpen ze je een handje. Wie krap bij kas zit en goed is met de naaimachine, kan binnenkort patronen van Pamoyo’s kledinglijn ‘Styled with Heart’ downloaden, gratis uiteraard. Het eerste worldwide-patroon is al online, binnenkort volgen er meer. Daarnaast is de collectie ook kant-en-klaar te verkrijgen, geheel gemaakt van organisch katoen of van gerecycled materiaal. (IR)

Met bijdragen van Carola Janssen, Marten Mantel, Irene Ras en Ward Wijndelts