1 INDAMMEN

Krijg je ook zo’n punthoofd van die premature bomen? Zet er een sintpiek op, dat zal de Kerstman leren! Foto Being There

Sinterklaas vs. Santaclaus

www.sinterklaaspiek.nl

Sinterklaas pikt het niet langer. Het kerstvirus lijkt ieder jaar wel vroeger uit te breken! Op die manier komt de Hollandse traditie nummer 1, Sint-Nicolaas, steeds verder in de verdrukking. Dat kan toch niet langer, zo? Inderdaad. En daarom zegt de Sint nu eens: „Ho ho ho!”

Hoe? Door het belangrijkste symbool van Kerstmis, de kerstboom te bezoedelen, met behulp van een sinterklaaspiek. Op de piek staat de Sint strijdvaardig (denk aan de Olympische Spelen van 1968) en mét zijn vertrouwde rode tabberd en staf afgebeeld. De piek moet de komende dagen op iedere premature boom worden geplaatst. Tenminste, dat vindt de initiatiefnemer, het reclamebureau Being There.

Being There heeft een traditie in het promoten van Sinterklaas. Zo organiseerde het bureau in 2000 het eerste sinterklaascongres ooit. 155 hulpklazen kwamen toen samen in het Amsterdamse Hiltonhotel. Sindsdien werd er ieder jaar een actie gehouden, met altijd hetzelfde thema: ‘Hoe dammen we de oprukkende invloed van de Kerstman in?’

En dit jaar stelt het bureau dus duizend sinterklaaspieken ter beschikking om de kerstmanie voor eens en voor altijd te beteugelen. Als je de portokosten betaalt (1,76 euro) krijg je zo’n piek gratis opgestuurd. Bestel ’m wel snel, want na 6 december staat de Kerstman toch wat meer in zijn recht. Maar tot die tijd: Power to the Sint! (WW)