Weer aanslagen in Bagdad, veel doden bij explosie bus

Bagdad. Drie aanslagen tijdens de ochtendspits hebben gisteren zeker twintig levens geëist in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Hoewel in het algemeen het geweld in Irak aanzienlijk is verminderd, is er de laatste weken sprake van een golf bomaanslagen in Bagdad. Een bom die was bevestigd onder een bus maakte de meeste slachtoffers. Het ministerie van Handel gebruikte de bus om werknemers van en naar hun werk te vervoeren. Bij de ontploffing daarvan werden zeker dertien werkneemsters gedood en drie gewond, aldus een functionaris van het ministerie. Even later blies een vrouwelijke zelfmoordterrorist zich op in de rij voor een checkpoint bij de zwaar bewaakte Groene Zone, waar Iraakse regeringsgebouwen en de Amerikaanse ambassade zijn gevestigd. Daarbij vielen ten minste vijf doden. Volgens een Iraakse zegsman blies de vrouw zich op bij een ingang die met name wordt gebruikt door personeel van de inlichtingendiensten. Bij een bomontploffing in het oosten van Bagdad werden twee burgers gedood en zeker vijf agenten gewond.