Tijdelijk zachter

Vanavond valt aan zee nog een laatste regenbui. Vannacht is het droog en wordt het landinwaarts nevelig of mistig. Tijdens opklaringen daalt het kwik in het binnenland naar waarden tussen 0 en 2 graden, aan de grond wordt het nog kouder.

Gladheid op uitgebreide schaal, zoals afgelopen nacht, wordt niet verwacht. Maar lokaal kan het door bevriezing van weggedeelten die niet opgedroogd zijn, nog steeds glad worden. In de kuststrook blijft de temperatuur boven het vriespunt. In de loop van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe door nadering van een storing met zachte lucht.

Morgen is het bewolkt met later kans op een spat motregen. Het wordt met een matige en aan zee vrij krachtige naar zuidwest draaiende wind 6 tot 10 graden.

De bewolkte nacht naar donderdag verloopt vorstloos bij een zuidwestenwind. Donderdag overdag wordt het opnieuw 6 tot 10 graden. Uit de bewolking valt lokaal wat lichte regen of motregen. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt nog verder toe en wordt matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig.

Vanaf vrijdag draait de wind naar zuid tot zuidoost. Omdat de lucht in Frankrijk en Duitsland koud is, wordt het ook in ons land weer frisser, resulterend in een graadje vorst tijdens de nachten in het weekeinde en een maximumtemperatuur van slechts 4 graden.

Overdag is het meest droog met wolken en een beetje winterzon.