`Surfen stimuleert ontwikkeling tieners`

Rotterdam. Surfen op internet, games spelen en rondhangen op sociale netwerken zijn belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, meldt de BBC. Het rapport weerlegt de aanname van veel ouders en leraren dat internetgebruik tijdverspilling is. Meer dan 800 jongeren en hun ouders namen deel aan het driejarige onderzoek uit de Verenigde Staten. ”Op internet leren jongeren de technische en communicatieve vaardigheden die zijn nodig hebben in de moderne hedendaagse wereld, zoals online communiceren, een identiteit ontwikkelen en home-pages maken”, aldus onderzoeker Mimi Ito. Het onderzoek maakt deel uit van een 31 miljoen euro kostend project over digitale media en leren. Volgens Ito is het bezoeken van sociale netwerken als MySpace en Face-book te vergelijken met het rondhangen op ontmoetingsplaatsen als winkelcentra, de straat en parken.