Sexy archeologe

Tombraider

Tomb Raider Underworld (PlayStation 3, Xbox 360, pc)

Lara Croft is over de top van haar roem heen. Toch worden er nog nieuwe games gemaakt rond de sexy archeologe over wie ook twee speelfilms zijn gemaakt. Underworld is alweer de achtste volwaardige Tomb Raider en ook hier bezoek je weer exotische locaties, haal je acrobatische toeren uit, vecht je met vijanden en los je puzzels op. Het spel begint met een duikmissie. Diep onder water opent Lara de poort naar een eeuwenoude tempel. Daar beschermt een reusachtige octopus een mythisch voorwerp. Underworld is een vermakelijk avontuur, maar wordt geplaagd door technische problemen. Zo vliegt de spelcamera alle kanten op, wat desoriënterend werkt. Soms ziet een randje eruit alsof je je eraan kunt vasthouden, maar hebben de makers andere plannen: genadeloos laten ze je in de diepte storten.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft