SBS zendt gratis ledenwerfspotjes uit voor omroep Max

Rotterdam. Het commerciële tv-bedrijf SBS Broadcasting zendt de komende weken gratis ledenwerfspotjes uit voor de publieke omroep Max. Het idee hiervoor komt van Jan Slagter, directeur van de ouderenomroep. Max heeft 150.000 leden nodig om in het bestel te mogen blijven. Dat aantal moet op 1 april 2009 bereikt zijn. Max heeft nog ruim 5.000 nieuwe leden nodig. ”SBS is voorstander van een pluriform omroepbestel”, zegt een woordvoerder van SBS. De omroep ziet Max, dat zich richt op vijftigplussers, niet als een concurrent. ”SBS 6 is een familiezender, Veronica een jonge mannenzender en Net 5 richt zich op vrouwen. Max bedient een belangrijke doelgroep die niet tot onze kerndoelgroep hoort.” SBS heeft vooralsnog geen plannen om meer omroepen te steunen die het bestel in willen.