Radio Voorkeur

Kunststof. Jeugdboekenschrijfster Marjolijn Hof over haar boek Moeder nummer nul, het verhaal van de jongen Fejzo, die geadopteerd is – net als de schrijfster zelf - en zijn echte moeder niet kent. Radio 1, 19.02-20.00u.

De Avonden. Teake Oppewal over de tweetalige bloemlezing Spiegel van de Friese poëzie, die ze mede samenstelde. Barbara Vos vertelt over haar worstelingen met Olijf & Peer: een cartoon-in-woord over het leven van alledag, die zij dagelijks voor Het Parool schrijft. Verder o.m. een gesprek met de dichter Alfred Schaffer over zijn onlangs verschenen bundel Kooi, een sobere dichtbundel vol tijdelijke waarheden. Tot slot de poëzie-agenda: waar bevinden zich de Nederlandse dichters? Radio 6, 20.05-22.00u.

In concert: Passaat. Op zoek naar de wortels van de tango. Programmamakers Gustavo Pazos en Jaap Vermeer reisden naar Buenos Aires (Argentinië) en Montevideo (Uruguay), maakten allerlei muziekopnamen (van straatmuzikanten en concerten, binnenshuis en in cafés) en spraken met vooraanstaande musici of bijzondere personages uit de tangocultuur. Eerste deel van vierdelige documentaire. Radio 6, 22.02-0.00u.