Protesteren in Thailand

Protesteren in Thailand Bangkok. Dit is één van de circa 20.000 betogers die gisteren in Bangkok de straat opgingen om te protesteren tegen de zittende regering van premier Somchai Wongsawat. De demonstranten, die zichzelf ‘the People’s Alliance for Democracy’ – de Volksalliantie voor Democratie – noemen, dwarsboomden een zitting van het parlement. Zij eisen al maandenlang dat Somchai aftreedt, omdat zij vinden dat de regering te nauwe banden onderhoudt met de voormalige premier Thaksin Shinawatra, die twee jaar geleden door het leger werd afgezet vanwege corruptie en machtsmisbruik. Somchai zou de stroman van zijn zwager Thaksin zijn. Vorige maand vielen bij demonstraties in Thailand nog twee doden. De politie en het leger wilden dit keer koste wat kost voorkomen dat de betoging uit de hand zou lopen. Agenten kregen de uitdrukkelijke opdracht geen knuppels en traangas te gebruiken. Gisteren waren er volgens persbureau AP slechts enkele schermutselingen. De demonstranten hadden de agenten uitgedaagd in de hoop dat zij hen hard zouden aanpakken. Dat zou de regering weer in diskrediet kunnen brengen. Foto AP/Sakchai Lalit Anti-government demonstrators prepare to march on Thailand's Parliament Monday, Nov. 24, 2008, in Bangkok. The group, which calls itself the People's Alliance for Democracy, is calling on the end of the current government which they claim is a puppet administration of former Prime Minister Thaksin Shinawatra. (AP Photo/David Longstreath)
Protesteren in Thailand Bangkok. Dit is één van de circa 20.000 betogers die gisteren in Bangkok de straat opgingen om te protesteren tegen de zittende regering van premier Somchai Wongsawat. De demonstranten, die zichzelf ‘the People’s Alliance for Democracy’ – de Volksalliantie voor Democratie – noemen, dwarsboomden een zitting van het parlement. Zij eisen al maandenlang dat Somchai aftreedt, omdat zij vinden dat de regering te nauwe banden onderhoudt met de voormalige premier Thaksin Shinawatra, die twee jaar geleden door het leger werd afgezet vanwege corruptie en machtsmisbruik. Somchai zou de stroman van zijn zwager Thaksin zijn. Vorige maand vielen bij demonstraties in Thailand nog twee doden. De politie en het leger wilden dit keer koste wat kost voorkomen dat de betoging uit de hand zou lopen. Agenten kregen de uitdrukkelijke opdracht geen knuppels en traangas te gebruiken. Gisteren waren er volgens persbureau AP slechts enkele schermutselingen. De demonstranten hadden de agenten uitgedaagd in de hoop dat zij hen hard zouden aanpakken. Dat zou de regering weer in diskrediet kunnen brengen. Foto AP/Sakchai Lalit Anti-government demonstrators prepare to march on Thailand's Parliament Monday, Nov. 24, 2008, in Bangkok. The group, which calls itself the People's Alliance for Democracy, is calling on the end of the current government which they claim is a puppet administration of former Prime Minister Thaksin Shinawatra. (AP Photo/David Longstreath) Lalit, Sakchai

Dit is één van de circa 20.000 betogers die gisteren in Bangkok de straat opgingen om te protesteren tegen de zittende regering van premier Somchai Wongsawat. De demonstranten, die zichzelf ‘the People’s Alliance for Democracy’ – de Volksalliantie voor Democratie – noemen, dwarsboomden een zitting van het parlement. Zij eisen al maandenlang dat Somchai aftreedt, omdat zij vinden dat de regering te nauwe banden onderhoudt met de voormalige premier Thaksin Shinawatra, die twee jaar geleden door het leger werd afgezet vanwege corruptie en machtsmisbruik. Somchai zou de stroman van zijn zwager Thaksin zijn.

Vorige maand vielen bij demonstraties in Thailand nog twee doden. De politie en het leger wilden dit keer koste wat kost voorkomen dat de betoging uit de hand zou lopen. Agenten kregen de uitdrukkelijke opdracht geen knuppels en traangas te gebruiken. Gisteren waren er volgens persbureau AP slechts enkele schermutselingen. De demonstranten hadden de agenten uitgedaagd in de hoop dat zij hen hard zouden aanpakken. Dat zou de regering weer in diskrediet kunnen brengen.