op nrcnext.nl

Mooie beloftes

Op haar Geldblog waarschuwt econoom Erica Verdegaal voor loze beloftes. De kredietcrisis en gedaalde beurskoersen brengen zaken aan het licht waar in betere tijden geen haan naar kraait. Ze wijst op een paar beursfondsen met mooie beloftes waar maar bar weinig van terecht komt. Met als gevolg dat de belegger kan fluiten naar zijn geld: „Tja, zo gaat dat met beleggingsfondsen. De beheerder verdient elk jaar een percentage van je belegde vermogen en/of steeds vaker een bepaalde deel van de beleggingswinst. Wat doet men dus als er geen winst meer te behalen valt?” Precies. Dan verdien je dus niets. Haar advies: lees altijd goed de voorwaarden.

Lees ‘Mooie beloftes’ op nrcnext.nl/erica

Wonen op een kerkhof

Gevluchte Congolezen zijn naarstig op zoek naar relatieve veiligheid, schrijft journaliste Femke van Zeijl op haar weblog City Life in Afrika. Sommigen streken zelfs neer op het kerkhof in Bukavu. De Oost-Congolese bevolking vertelde Van Zeijl bang te zijn dat de aandacht van journalisten verslapt en dat niemand meer aandacht heeft voor haar lijden. „Over twee maanden is de wereld ons vergeten. Dan trekken jouw collega’s verder, maar onze ellende blijft onveranderd.”

Lees meer op nrcnext.nl/citylifeafrika