Minilaptop van 798 gram, met tv en Windows Vista

Even de toerist spelen in Akihabara, de electric town in Tokio. Deze wijk is een bonte verzameling van elektronicazaken en speelhallen, sfeervol verlicht door metershoge Japanse neon-reclames. Daar kom je, behalve überhippe Japanse jongeren, nog gadgets tegen die in Europa niet te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld deze schattige laptop van Kojinsha: 798 gram, volledig toetsenbord en

Mini-laptop van Kojinsha

Mini-laptop van KojinshaMini-laptop van Kojinsha

Even de toerist spelen in Akihabara, de electric town in Tokio. Deze wijk is een bonte verzameling van elektronicazaken en speelhallen, sfeervol verlicht door metershoge Japanse neon-reclames. Daar kom je, behalve überhippe Japanse jongeren, nog gadgets tegen die in Europa niet te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld deze schattige laptop van Kojinsha: 798 gram, volledig toetsenbord en tv-ontvangst - alleen voor Japanse netwerken.

Hoewel de winkels hier vol liggen met de netbooks van Asus, Acer en MSI, is de Kojinsha een slag kleiner. Hij draait op Windows Vista, terwijl de meeste alternatieven met Windows XP uitgerust zijn. Je moet goede ogen hebben om het te waarderen, want het 7 inch scherm biedt wel 1024 x 600 pixels. Voor 84.800 yen steek je dit kleinood letterlijk in de achterzak. Omgerekend 685 euro - best veel voor een souvenir.

De specificiaties zijn redelijk bescheiden: 1 GB Ram, een harde schijf van 60 GB. Meer details in het Japans (klik voor vergroting)

    • Marc Hijink