Honderden nieuwe banen in Venray

Terwijl in heel Nederland bedrijven mensen ontslaan, wil Flextronics Logistics in Venray uitbreiden. Binnen anderhalf jaar zouden bij de logistieke onderneming 700 tot 800 mensen extra aan het werk kunnen.

Dat zegt althans wethouder Lei Heldens (CDA, Economische Ontwikkeling) van de Noord-Limburgse gemeente. Voor verdere toelichting van de plannen verwijst hij naar Flextronics. De directie van dat bedrijf geeft echter geen commentaar.

Bij de huidige vestiging van Flextronics Logistics in Venray werken tweeduizend mensen. Het bedrijf heeft nu zijn oog laten vallen op vijf hectare op een industrieterrein elders in Venray. De onderneming is nu voornamelijk actief in opslag, transport en dienstverlening voor klanten in de consumentenelektronica. De plannen voor een nieuwe vestiging zouden zijn ingegeven door interesse uit andere sectoren.

Flextronics Logistics is een dochter van Flextronics. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in Singapore en is actief in dertig landen. De multinational zet op jaarbasis bijna 34 miljard dollar om (26,5 miljard euro).

In 2001 streek een andere dochter, Flextronics International, neer in Venray. Dat bedrijf verzorgde de assemblage van kopieerapparaten van Xerox, maar bleek geen succes. Na een aantal reorganisaties ging het bedrijf dicht en de productie verdween naar Azië. Flextronics Logistics startte in 2002 en is, tot nu toe althans, wel een succesvolle onderneming.

In het verleden had Flextronics wel eens moeite om voldoende personeel te vinden. Maar wethouder Heldens voorziet na de nieuwe uitbreiding geen problemen. Hij verwacht dat de arbeidsmarkt als gevolg van de kredietcrisis elders tikken zal krijgen. Bovendien trekt de regio veel werkkrachten uit Polen.