Film van de dag

De komische actiester Jackie Chan in Rumble in the Bronx, zijn eerste Amerikaanse kassucces. This undated photo shows actor Jackie Chan from Hong Kong in a scene from his lastest movie "Rumble in the Bronx." Chan, an Asian action hero, stars in "Rumble in the Bronx" that is due for release in the United States 23 February. AFP PHOTO/NEW LINE CINEMA/mn
De komische actiester Jackie Chan in Rumble in the Bronx, zijn eerste Amerikaanse kassucces. This undated photo shows actor Jackie Chan from Hong Kong in a scene from his lastest movie "Rumble in the Bronx." Chan, an Asian action hero, stars in "Rumble in the Bronx" that is due for release in the United States 23 February. AFP PHOTO/NEW LINE CINEMA/mn AFP

Rumble in the Bronx. Rumble in the Bronx was de eerste Jackie Chan-film die een kassucces werd in Amerika en de doorbraak betekende van de komische actiester uit Hongkong. Dat het al zijn 55ste film was, en niet echt zijn beste, deed er niet toe. Een deel van de verklaring voor het succes is de combinatie van humor en actie. Chan neemt zichzelf niet al te serieus en de gevechtsscènes zijn meestal adembenemend gechoreografeerd. Bovendien vallen er bij al deze virtuoze scènes geen doden, ook wel eens prettig. In Rumble in the Bronx reist Chan van Hongkong naar New York – de film werd opgenomen in Vancouver – om de bruiloft van zijn oom mee te maken. Hij raakt betrokken bij een straatbende die de nieuwe eigenaresse van de winkel van zijn oom afperst. Dat kan hij niet over zijn kant laten gaan.(Stanley Tong, 1995, HK/Can), RTL7, 20.30-22.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg