Emmy Award voor ?De Grote Donorshow?

Emmy Award voor ‘De Grote Donorshow’ Rotterdam, 25 nov. ‘De Grote Donorshow’ van BNN is gisteren in New York bekroond met een International Emmy Award. BNN-voorzitter en presentator Patrick Lodiers (rechts) en Paul Römer (links), directeur van Endemol, namen deze belangrijke Amerikaanse tv-prijs in ontvangt. In het door Endemol geproduceerde programma zou een terminaal zieke vrouw een patiënt uitkiezen aan wie ze een nier zou afstaan. Dat leidde vooraf tot politieke en maatschappelijke discussies. Tijdens de uitzending, anderhalf jaar geleden, bleek dat de show in scène was gezet om aandacht te vragen voor het tekort aan donornieren. BNN won de Emmy in de categorie ‘Non-Scripted Entertainment’. Eerder dit jaar kreeg misdaadjournalist Peter R. de Vries een Emmy voor zijn uitzending waarin Joran van der Sloot beweerde betrokken te zijn bij de verdwijning van Natalee Holloway. Foto Reuters Dutch duo Paul Romer (L) and Patrick Lodiers (R) celebrate after winning Best Non-Scripted Entertainment for 'The Big Donor Show' at the 36th International Emmy Awards Gala in New York November 24, 2008. REUTERS/Chip East (UNITED STATES) REUTERS