Amerikaanse atleet Montgomery was grootgebruiker dope

ROME. Ex-topsprinter Tim Montgomery heeft in het jaar van de Olympische Spelen van Sydney 2000 vier keer per maand testosteron en groeihormonen gebruikt. Dat heeft de 33-jarige Amerikaan gisteren toegegeven in een vraaggesprek met het Amerikaanse tv-station HBO, dat vandaag wordt uitgezonden. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport bracht gisteren al enkele uitspraken uit dat interview. Montgomery won in Sydney met het Amerikaanse team goud op de 4x100 meter. Montgomery liep op dit nummer overigens alleen in de series. De Amerikaanse atletiekwereld dreigt door de bekentenissen van Montgomery opnieuw een gouden medaille bij Sydney kwijt te raken. Eerder ontnam het Internationaal Olympisch Comité de Amerikaanse mannen- en vrouwenploeg de olympische titel op de 4x400 meter nadat Antonio Pettigrew en Marion Jones, ex-echtgenote van Montgomery, doping hadden toegegeven. Ook het brons op de 4x100 meter moest de Amerikaanse vrouwenploeg inleveren. Montgomery zit op dit moment in Amerika een jarenlange celstraf uit wegens bankfraude en drugshandel.