4 Leren

Voor wie van een uitdaging houdt
Voor wie van een uitdaging houdt

Japanse les

www.learn-japanese-kanji-hiragana-katakana.com en via YouTube: zoek op ‘kanji hiragana katakana’

„Konnichiwa!” Een sympathiek ogende jongen met hippe bril staat voor een whiteboard en heet je welkom bij de Japanse les. Hij leert je tot duizend tellen. Dat valt nog niet mee, maar omdat Takanori Tomata zo geduldig uitlegt, blijf je bij de les. Na een paar van zijn video’s en podcasts krijg je een idee hoe moeilijk Japans is. Met de basislessen leer je eerst het alfabet en de verschillende klanken die het Japans kent. Het belangrijkst zijn de Hiraganakarakters. Daarnaast zijn er Kanji-, en Katakanakarakters. Heb je die eenmaal in je hoofd zitten, dan ben je er nog lang niet: in het Japans gebruik je ook nog eens verschillende woorden naar gelang je leeftijd, geslacht en status en die van de ander. Voor het woord ‘ik’ bijvoorbeeld zijn verschillende woorden die je gebruikt in verschillende situaties. (IdV)