3 Kopen

'Hou-toch-eens-je-mond"-cadeau
'Hou-toch-eens-je-mond"-cadeau www.atypyk.com

Overbodige cadeaus

www.atypyk.com

Overbodige (en lollig bedoelde) cadeaus lijken misschien iets typisch Nederlands, maar de Franse firma Atypyk verkoopt niet anders dan dit soort spullen. Ook handig voor Sinterklaas (of Kerstmis), want de cadeaus zijn al bij voorbaat een surprise. Alles is online te bestellen en wordt netjes bij je thuis bezorgd. Dat bespaart je nog eens een martelgang op een van de vele drukke koopavonden. Een paar voorbeelden: voor je schoonvader zonder tafelmanieren is er de stropdas in servetmotief. Voor je vals zingende partner is er de douchespons in de vorm van een microfoon, koop ‘Shut-Up’-tape voor je broer en aan je schoonmoeder geef je het T-shirt met ‘Miss World’-sjerpa. Je hoeft niet iedereen te beledigen tenslotte. Niet goed? Opsturen en het geld wordt teruggestort. Alweer een voordeel, want de rij bij de klantenservice is op 6 december opvallend lang. (IR)

Met bijdragen van Amanda Bulthuis, Marten Mantel, Irene Ras en Irene de Vette