Zachter

Na een winters weekeinde wordt het in de loop van deze week een stuk zachter en zijn de winterse ongemakken voorlopig weer voorbij.

Vandaag hadden we nog wel te maken met een sneeuwstoring die van noord naar zuid over het land trok. In de zuidelijke helft van het land waaide met een zuidwestenwind eerst nog zachtere lucht binnen waardoor het hier in de ochtend nog regende. De sneeuw ten noorden van de grote rivieren trok in de loop van de dag via de zuidelijke provincies het land weer uit. Vervolgens brak vanuit het noorden de zon door.

Toch zijn de winterse ongemakken nog niet voorbij. Komende nacht zijn er namelijk vooral landinwaarts flinke opklaringen en neemt de noordelijke wind verder af. In de kustgebieden trekken af en toe wolkenvelden en een enkele regenbui van zee binnen. Daar waar het vrijwel helder is koelt het snel af en gaat het licht tot matig vriezen, tussen 1 en 6 graden. Daarbij kan het glad worden door bevriezing van natte wegen.

Morgen begint de dag fris met een enkele mistbank. In de loop van de dag zijn er flinke zonnige perioden en op een enkel buitje bij zee na blijft het droog. Met een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het een graad of 5 langs de oostgrens tot rond 8 graden vlak bij zee.

In de nacht naar woensdag kan het tijdens opklaringen opnieuw licht gaan vriezen. Vanaf woensdag neemt de bewolking toe en wordt het zowel overdag als ’s nachts zachter. Vanaf donderdagnacht is de nachtvorst dan even voorbij.