Rebellenleider in Congo: Ik wil vrede

Rebellenleider in Congo: Ik wil vrede Rutshuru, 24 nov. De Congolese Tutsi-krijgsheer Laurent Nkunda organiseerde zaterdag voor het eerst een publieke bijeenkomst in gebied in Oost-Congo dat zijn rebellen de afgelopen maanden hebben veroverd „Wees niet bang, ik wil vrede”, zei Nkunda tegen drieduizend inwoners van het dorp Rutshuru. Nkunda, die zegt op te komen voor Tutsi’s in Oost-Congo, eist gesprekken met de Congolese regering. Die weigert dat. De Verenigde Naties beschuldigen zowel rebellen als regeringsleger van mensenrechtenschendingen. Foto AP National Congress for the Defense of the People (CNDP) rebel leader Laurent Nkunda addresses civil servants following a public rally in Rutshuru, 70 kilometers (43 miles) north of Goma, eastern Congo, Saturday Nov. 22, 2008. (AP Photo/Jerome Delay)
Rebellenleider in Congo: Ik wil vrede Rutshuru, 24 nov. De Congolese Tutsi-krijgsheer Laurent Nkunda organiseerde zaterdag voor het eerst een publieke bijeenkomst in gebied in Oost-Congo dat zijn rebellen de afgelopen maanden hebben veroverd „Wees niet bang, ik wil vrede”, zei Nkunda tegen drieduizend inwoners van het dorp Rutshuru. Nkunda, die zegt op te komen voor Tutsi’s in Oost-Congo, eist gesprekken met de Congolese regering. Die weigert dat. De Verenigde Naties beschuldigen zowel rebellen als regeringsleger van mensenrechtenschendingen. Foto AP National Congress for the Defense of the People (CNDP) rebel leader Laurent Nkunda addresses civil servants following a public rally in Rutshuru, 70 kilometers (43 miles) north of Goma, eastern Congo, Saturday Nov. 22, 2008. (AP Photo/Jerome Delay) Associated Press