Radio Voorkeur

Oba Live. Gast is de Brits-Nederlandse Ian Buruma, schrijver van verhalen en essays geïnspireerd op de verhouding tussen Oost en West. Woensdag spreekt de in New York wonende publicist zijn oratie De zeldzaamheid van burgermoed uit op de Universiteit van Leiden.

Radio 5, 19.02-21.00u.

Kunststof. Gesprek met vertaler, bewerker en acteur Jon van Eerd die de klassieke klucht Boeing Boeing actualiseerde. Radio 1, 19.02-20.00u.

Orlando. Nieuwe klassieke cd’s. Vandaag de symfonieën van de Britse componist Vaughan Williams, die vijftig jaar geleden overleed. België Klara, 19.07-22.05u.

Componist van de week: André-Ernest-Modeste Grétry. De Luikse musicus Grétry (1741-1813) klom in Parijs op tot de succesvolste komische operacomponist van vóór de Franse Revolutie. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Hijlco Span praat met literair agent Paul Sebes over zijn boek Bestseller, waarin hij vertelt over bergen manuscripten en aan zelfoverschatting lijdende debutanten. Met tips voor beginnende schrijvers. Radio 1, 0.00-1.00u.