Prijs inspirerende opdrachtgever voor Beeld en Geluid

De Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is zaterdag uitgeroepen tot beste opdrachtgever van Nederland. De stichting kreeg de Gouden Piramide voor het laten bouwen van het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. De prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap is een initiatief van de ministeries van VROM, Cultuur, Landbouw en Verkeer en Waterstaat. Minister Plasterk van Cultuur reikte de onderscheiding zaterdag uit. Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden. De jury noemde Beeld en Geluid ”ongetwijfeld een van de opmerkelijkste gebouwen van de laatste jaren”. Het kleurrijke gebouw op het Mediapark is gebouwd voor het beheer, openbaar maken en het gebruik van archieven van vooral de publieke omroep. Neutelings Riedijk Architecten hebben het ontworpen. Andere projecten die waren genomineerd, zijn het Huis de Wiers in Nieuwegein, de Brug van Unilever in Rotterdam, het Stadsarchief in Amsterdam en de Villa van Vijven in Almere.