Op zoek naar meteoorresten

Een grote meteoor is boven het westen van Canada donderdagavond lokale tijd de dampkring binnengedrongen. De meteoor is volgens Canadese wetenschappers een van de grootste die de afgelopen tien jaar boven het land gesignaleerd is. De meteoor lichtte de hemel op, vormde een heldere, lichtgevende ‘vuurbal’ die 700 kilometer verder nog te zien was. Vervolgens brak hij waarschijnlijk in kleine brokken, waar wetenschappers in de Canadese provincie Saskatchewan naar zoeken. Meestal verbranden meteoren meteen na het binnendringen van de atmosfeer. Maar van een op de duizend meteoren vallen er brokstukken op aarde. Deze meteorieten kunnen mogelijk veel prijsgeven over de geschiedenis van het zonnestelsel. (AP)

De meteoor is bij toeval vanuit een politiewagen gefilmd. Zie het filmpje op nrcnext.nl/links