Kijken naar Nkunda

Mensen proberen een glimp op te vangen van de Congolese Tutsi-krijgsheer Laurent Nkunda, tijdens een bijeenkomst, afgelopen zaterdag, in Rutshuru, zeventig kilometer ten noorden van de provinciehoofdstad Goma. De bijeenkomst was belegd door Tutsi-rebellen, die de stad in Oost-Congo hadden veroverd, na gevechten met het Congolese regeringsleger.

Een kwart miljoen Congolezen zijn inmiddels op de vlucht geslagen voor de strijd tussen de rebellen van Nkunda en het regeringsleger.

De VN-Veiligheidsraad besloot vrijdag 3.100 extra militairen naar het land te sturen om de vredesmacht te versterken. Nabij een vluchtelingenkamp in Kibati, ten zuiden van Rutshuru, gooiden vluchtelingen gisteren met stenen naar auto’s van VN-soldaten. Ze zeggen dat ze niet goed worden beschermd.