Het testlab van de omroep

'Senor Zapzap', publieke msn-bot

Als eerste alle nieuwe toepassingen en bètaversies van programmaatjes uitproberen? Dat kan in internetlaboratoria. Google Labs is heel bekend, maar ook omroep.nl experimenteert in een speciaal testlab. Als kijker en internetgebruiker kun je er gadgets testen en commentaar geven. Je pakt de code en plakt ’m op je Hyves, weblog of website. Van een kleine flashplayer bijvoorbeeld, waarmee je zelfgekozen fragmenten van televisievideo’s kunt laten zien. Voor de msn-bot Señor Zapzap (reageert op binnenkomende berichten) hoef je alleen uitzendinggemistbot@omroep.nl toe te voegen aan je contactpersonen. In het testlab zijn ook uitgeteste en daarna goedgekeurde gadgets te vinden zoals een handige radioplayer om in de zijbalk van Windows Vista te zetten met directe links naar de live uitzendingen van de publieke radio-omroepen.

Carola Janssen

Test de gadgets via: testlab.omroep.nl

    • Carola Janssen