Grootgebruiker dope

Ex-topsprinter Tim Montgomery heeft in het jaar van de Olympische Spelen van Sydney (2000) vier keer per maand testosteron en groeihormonen gebruikt. Dat geeft de 33-jarige Amerikaan vandaag toe in een vraaggesprek met het Amerikaanse tv-station HBO, dat morgen wordt uitgezonden. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport bracht vandaag al enkele uitspraken uit dat interview.

Montgomery won in Sydney goud op de 4x100 meter. Hij vormde een team met Jon Drummond, Brian Lewis, Maurice Greene en Kenneth Brokenburr.

Montgomery, ex-echtgenoot van de eveneens gevallen topatlete Marion Jones, zit een celstraf uit wegens bankfraude en drugshandel. Hij werd in 2005 voor twee jaar geschorst nadat zijn naam was opgedoken in de beruchte BALCO-affaire. Zijn wereldrecord uit 2002 op de 100 meter (9,78) moest hij inleveren. (ANP)