Drie Duitsers vast in Kosovo

In Kosovo zijn drie Duitsers gearresteerd op verdenking van het gooien van dynamiet naar het kantoor van de Europese missie in de hoofdstad Pristina. Naar alle waarschijnlijkheid werken zij voor de Duitse inlichtingendienst BND.

Bij het incident, dat ruim een week geleden plaatsvond, sneuvelden ramen van het gebouw van de EULEX-missie, die de politie- en justitiezaken van de VN-missie moet gaan overnemen. De Duitsers zullen nog 30 dagen worden vastgehouden en mogelijk worden aangeklaagd voor „terroristische acties”. Over hun aanwezigheid in Pristina en hun mogelijke activiteiten is vooralsnog veel onduidelijk. Volgens weekblad Der Spiegel hebben ze tegen justitie gezegd dat ze niet achter de explosie zaten, maar er juist onderzoek naar deden. Over de komst van de EU-missie bestaat in Kosovo ontevredenheid, vooral onder Kosovo-Serviërs. (BBC)