4 Roken/drinken

Even een sigaretje drinken www.liquidsmoking.com

Liquid Smoking

www.liquidsmoking.com, 6,95 euro

Het Nederlandse bedrijf met de enigszins dubieuze naam United Drinks and Beauty Corporation heeft onlangs de frisdrank Liquid Smoking op de markt gebracht. Dat zou alle positieve aspecten van een sigaret nabootsen, en geen enkele slechte. Het magische ingrediënt dat voor het kalmerende effect moet zorgen, noemen de makers ‘een inheems Afrikaans kruidenextract’. Een drinkbare sigaret dus, die niet ongezond is. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. De perfecte oplossing in deze roerige tijden van opstandige rookkroegen. Maar is het ook wat? De mierzoete smaak doet nog het meest denken aan Red Bull. Het beloofde ‘tevredenheidsgevoel van het roken van een sigaret’ blijft uit. Minister Klink zal het waarschijnlijk niet minder druk krijgen. Via de website kun je voor 6,95 euro een op een Marlboropakje lijkend blikje bestellen. (MM)

Met bijdragen van Marijn Flipse, Jessica van Geel, Marleen Luijt en Marten Mantel