2 Voorlezen

Elke dag een sinterklaasverhaal

De week voor Sinterklaas

Te koop via bol.com en in de boekhandel, 14,95 euro

Wat hebben Aart Staartjes, Aaf Brandt Corstius, Harm Edens, Frank Groothof, Yvonne Kroonenberg, Lydia Rood, Susan Smit en Dolf Jansen met elkaar gemeen? Zij hebben allemaal een sinterklaasverhaal geschreven voor het boek De week voor Sinterklaas. Een week voor 5 december kun je beginnen met het voorlezen uit dit boek; zeven verhalen kijken vooruit op het sinterklaasfeest. De eerste auteur is Aart Staartjes. Hij maakte een verhaal over het vertrek van de Sint uit Spanje. Yvonne Kroonenberg schrijft in het achtste verhaal over de dag ná Sinterklaas, als kinderen elkaar vertellen wat ze hebben gekregen. nrc.next-columnist Aaf Brandt Corstius levert ook een bijdrage. Haar verhaal, De schoenenwisseltruc, gaat over Emily de Vries, een heel stout meisje. Je kunt het op 5 december op deze pagina’s lezen. (ML)