1 lezen & zappen

De nieuwe DUF: prettig overdadig Bookazine om in te zappen Duf

DUF/2

24,95 euro, 304 pagina’s, voor 12-18 jaar (en veel ouder), www.duf.nl

Hét jongeren antiverveelboek voor tijdens de feestdagen is uit: DUF/2. Deze tweede editie van het ‘onafhankelijk gedurfd boektijdschrift’ is een uitbundig feest voor het oog. Werd DUF/1 uit 2007 nog gelauwerd met diverse prijzen, DUF/2 is nog kleurrijker en uitbundiger geïllustreerd. Geen popidolen, geen rocksterren, maar typische puberonderwerpen waaronder veel seks. ‘Zelfstandige piemel en andere kwellingen’ (over fysieke jeugdproblemen), ‘maakt gymmen geil’ (vreemde verliefdheden), portretten van jongeren die ergens ‘diep into’ zijn, strips, ‘kiezen voor pa of ma’ (gescheiden ouders), ‘ik weet nu wat het is om in hele diepe shit te zitten’ (ernstig zieke jongeren), kunst en geweld, ‘sexy kunst’ (jawel) en de rubriek ‘Duffe Zooi’ met weetjes en hebbedingen. Een prettig overdadig bookazine om in te zappen. Ontwerper Suzanne Hertogs en hoofdredacteuren Petra Boers en Nicole Ros werkten samen met talrijke (jonge) creatieve talenten, onder wie ditmaal ook een aantal bekende namen: zoals filosoof Bas Haring, illustrator Paul Faassen en (pop)journalist Leon Verdonschot. (JvG)