Vetspuit in space

Zomaar verloren: een tas met gereedschap. Niet op straat, op weg naar een klus, maar in de ruimte. Hoog boven de aarde bij het Internationaal Ruimtestation. Het gebeurde woensdag, toen astronauten tijdens een zeven uur durende ruimtewandeling de stroeve scharnieren van zonnepanelen aan het smeren waren. Een vetspuit plofte, een gereedschapstas kwam vol smeer te zitten en een kleinere tas vloog de ruimte in. Daar draait die tas nu om de aarde, een eindje achter het ruimtestation aan. Met vetspuiten, doekjes en een plamuurmes erin. Wat nu? Eerst draait hij steeds kleinere cirkels om de aarde. Over zo’n half jaar komt hij dan in de dampkring terecht, en daarin zal hij door wrijving verbranden. Wel een beetje jammer: het zou best spannend zijn als er ineens een half verbrand plamuurmes uit de ruimte in de tuin plofte. MvdH