Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk praatprogramma vanuit een café in Utrecht. Agnes Kant over wiet, Vogelaar en de kredietcrisis. Een debat over criminele Antillianen. De bekendste artiestenmanager van Nederland, Koos van Dijk, vertelt over een prijs die hij nu zelf heeft gewonnen. En aandacht voor het fotoboek Ajax Wereldclub Cabaret door Niels van der Laan, Jeroen Woe, Thijs Domburg en Hanneke Drenth. Radio 2, 12.05-14.00u.

Opium. Regisseur Martin Koolhoven over de film Oorlogswinter naar het populaire jeugdboek van Jan Terlouw uit 1972. Verder o.a. sieradenmaker Ted Noten over zijn onderscheiding, de ‘Françoise van den Bosch Prijs 2008’ en over zijn expositie in ’s Hertogenbosch. Radio 1, 12.15-13.00u.

Opera live. W. Jeths. Hôtel de Pékin. Libretto: Friso Haverkamp. Orkest van het Oosten en Koor van de Nationale Reisopera o.l.v. Ed Spanjaard. Marie Angel, Dennis Wilgenhof, Mattijs van de Woerd, Zhang Huiyong e.a. De Nationale Reisopera vierde de opening van het nieuwe Muziekkwartier in Enschede met de première van deze opera. Radio 4, 19.02-23.02u.