Radio Voorkeur

O.V.T. Net als de televisieserie Verleden van Nederland besteedt O.V.T. aandacht aan de crisis van 1929 en de Tweede Wereldoorlog d.m.v. een gesprek met kenners van deze periode. Het spoor terug gaat vandaag over de uitbreiding van de Rotterdamse haven in de jaren 60 (tweede deel) Radio 1, 10.02-12.00u.

Avondconcert. Registratie van het concert op 2 november j.l. door de Cubaanse pianist Jorge Luis Prats, in het Concertgebouw in Amsterdam. Werken van Villa-Lobos, Granados, Fariñas en Ravel. Radio 4, 20.02-23.00u.

Holland Doc Radio: Op zoek naar de sfinx – Siegfried Nassuth en zijn Bijlmer. Documentaire over de anoniem gebleven bedenker van de Bijlmer. Nu de Bijlmer alom als een mislukt project wordt beschouwd, is het des te vreemder dat ontwerper Siegfried Nassuth zo onzichtbaar is gebleven. Nassuth wist zelfs zijn eigen dood geheim te houden en nam het Bijlmer-archief mee in zijn graf. Radio 1, 21.02-22.00u.

Volgspot. Optredens van cabaretière Katinka Polderman en zangeres Eva de Roovere. Radio 23.05-1.00u.