Morgen sneeuw

Er lijkt na dit weekeinde voorlopig een einde te komen aan de winterse neerslag. Het wordt geleidelijk droog en vanaf maandag is ook de zon steeds vaker te zien.

Toch wordt nog altijd koude lucht naar ons geblazen. De vlagerige noordwestelijke wind is matig boven land tot krachtig aan zee. Verder wordt het niet warmer dan een graad of 5 en door de wind voelt het waterkoud aan. Ook vallen verschillende buien en door de koude lucht hebben deze vandaag een winters karakter.

In het binnenland klaart het vannacht op, waardoor het licht gaat vriezen. In de loop van de ochtend neemt de bewolking vanuit het westen opnieuw toe. Aan het einde van de middag en in de loop van de avond valt er regen en sneeuw. De ondergrond is echter nog te warm om de sneeuw lang te laten liggen.

Met 3 graden in het binnenland tot 5 graden aan de kust wordt het morgen nog een graadje kouder. Maar niet alleen de temperaturen, ook de wind wordt minder. Deze komt uit het zuidwesten en is matig boven land tot vrij krachtig aan zee.

Maandag valt in het zuiden nog wat regen. De wind neemt nog verder af, er komt meer ruimte voor de zon en het blijft ’s nachts koud.