Lopez trekt stand gelijk in Davis Cup

De Davis-Cupfinale tussen Argentinië en Spanje is na de eerste dag in evenwicht: 1-1. De Spaanse tennisser Feliciano Lopez trok de stand in Mar del Plata gelijk door in het tweede enkelspel de Argentijn Juan Martin del Potro in vier sets te verslaan: 4-6, 7-6, 7-6 en 6-3.

De 27-jarige Lopez deed Rafael Nadal bijna vergeten. En dat was hard nodig, want eerder op de dag werd de geblesseerde ranglijstaanvoerder nog erg gemist. De Argentijnen waren gisteren zonder veel moeite op voorsprong gekomen dankzij David Nalbandian. De routinier won in straight sets van David Ferrer: 6-3, 6-2 en 6-3.

Nalbandian ging voortvarend van start. Hij brak de service van Ferrer al in de derde game en herhaalde dat in de zevende, met dank aan een dubbele fout van de Spanjaard. Ferrer, die moeite had met de snelle vloer in de Polideportivo Malvinas Arena, kwam nog terug, maar leverde zijn opslag ook direct weer in.

Ferrer kwam de klap niet meer te boven. Illustrerend voor zijn onmacht was de vierde game in de tweede set. De Spanjaard kwam met 40-0 voor, maar werd toch weer gebroken. De sterk serverende Nalbandian bleef gelijkmatig tennissen en schreef de partij binnen twee uur op zijn naam.

De 11.000 toeschouwers in de Polideportivo Malvinas Arena gingen enorm tekeer. De scheidsrechter moest hen regelmatig tot kalmte manen. Lopez, zeven jaar ouder dan Del Potro, was niet onder de indruk. Hij verloor weliswaar de eerste set, maar maakte die achterstand in de tiebreaks van de volgende twee bedrijven meer dan goed: hij sleepte ze met respectievelijk 7-2 en 7-4 binnen.

Dat brak het verweer van Del Potro, de nummer negen van de wereld. De jonge Argentijn (20) is in zijn geboorteland de publiekslieveling, maar kreeg het publiek gisteren niet op de banken.

„Ik heb vandaag een overwinning op mezelf behaald”, jubelde Lopez na afloop. Ik begon nerveus, maar ging steeds meer in mezelf geloven. Dit is het beste moment in mijn carrière. Wat schenkt nou meer voldoening dan ver van huis een toptienspeler in de Davis-Cupfinale verslaan?”