Correcties & aanvullingen

Artem Tarasov

In het artikel Berging schilderijen is complex (21 november, pagina 9) staat dat Artem Tarasov „de eerste legale miljonair van Rusland” is. Bedoeld werd: de eerste Russische zakenman die zichzelf miljonair mocht noemen.

ANWB

In het artikel Fundamenteel gezond, maar toch garantie nodig (de krant van 19 november, pagina 13) staat dat ANWB-verzekeringsdochter Unigarant een bankvergunning heeft. Die vergunning is vervallen nadat Unigarant zijn bankactiviteiten in november 2007 aan ABN Amro had verkocht.

Piet Schrijvers

In het gesprek met Piet Schrijvers (Boeken 22 november) is zijn vertaling van Lucretius’ vers tantum religio potuit suadere malorum fout weergegeven. Het is niet ‘zozeer kan godsdienst leiden tot misdadigheid, maar ‘zozeer kon godsdienst leiden tot misdadigheid.’