Uitbraak cholera in oosten Congo

Uitbraak cholera in oosten Congo Goma. Een cholerapatiënt in het opvanghuis Don Bosco in Goma, in Oost-Congo. Onder tienduizenden Congolezen die de gevechten tussen de rebellen en het regeringsleger zijn ontvlucht, is een cholera-epidemie uitgebroken. Van de 1.500 mensen die zich schuilhouden in Don Bosco, hebben 43 cholera opgelopen. Cholera is een dodelijke infectieziekte die ernstige diarree en uitdroging veroorzaakt. Foto Reuters A cholera patient lies in a bed at the Don Bosco center in Goma in eastern Congo, November 20, 2008. Fighting in eastern Congo has displaced hundreds of thousands of civilians in recent weeks, with 386 familes taking shelter in the Don Bosco school compound. There are currently 43 cholera cases among the total of 1,519 people seeking refuge at the school. REUTERS/Finbarr O'Reilly (DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO)
Uitbraak cholera in oosten Congo Goma. Een cholerapatiënt in het opvanghuis Don Bosco in Goma, in Oost-Congo. Onder tienduizenden Congolezen die de gevechten tussen de rebellen en het regeringsleger zijn ontvlucht, is een cholera-epidemie uitgebroken. Van de 1.500 mensen die zich schuilhouden in Don Bosco, hebben 43 cholera opgelopen. Cholera is een dodelijke infectieziekte die ernstige diarree en uitdroging veroorzaakt. Foto Reuters A cholera patient lies in a bed at the Don Bosco center in Goma in eastern Congo, November 20, 2008. Fighting in eastern Congo has displaced hundreds of thousands of civilians in recent weeks, with 386 familes taking shelter in the Don Bosco school compound. There are currently 43 cholera cases among the total of 1,519 people seeking refuge at the school. REUTERS/Finbarr O'Reilly (DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO) REUTERS