tv film

Bird on a wire (John Badham, 1990) SBS 6, 23.25-1.25u. Komische avonturenfilm waar je niet voor hoeft na te denken. Goldie Hawn komt na lange tijd de doodgewaande Mel Gibson tegen, waar ze in de jaren zestig een relatie mee had. Hij blijkt in een beschermingsprogramma voor getuigen te zitten en zijn identiteit ligt door deze ontdekking snel op straat. Corrupte rechercheurs zetten de achtervolging in.
Bird on a wire (John Badham, 1990) SBS 6, 23.25-1.25u. Komische avonturenfilm waar je niet voor hoeft na te denken. Goldie Hawn komt na lange tijd de doodgewaande Mel Gibson tegen, waar ze in de jaren zestig een relatie mee had. Hij blijkt in een beschermingsprogramma voor getuigen te zitten en zijn identiteit ligt door deze ontdekking snel op straat. Corrupte rechercheurs zetten de achtervolging in.

Clerks(Kevin Smith, 1994)Comedy Central, 20.25-22.15u.

Uiterst low budget gemaakte filmsitcom (27.000 dollar) in zwart-wit speelt volledig in een Amerikaanse kruidenier. De dialogen zijn zo flitsend en hilarisch dat ze alle aandacht opeisen. Ze gaan oneindig over seks, relaties, vrouwen en overspel – platvloers en direct, maar ook gehuld in sluiers van diepzinnigheid en verkleed als universele waarheden.

LOTR: The fellowship of the ring (Peter Jackson, 2001)RTL 4, 20.30-23.50u.

Eerste deel van een magistrale trilogie naar onverfilmbaar geachte bestseller van Tolkien werd gelijktijdig met de twee resterende delen opgenomen op Nieuw-Zeelandse locaties. De hobbit Frodo is in het bezit gekomen van de ‘Ring van Macht’ en begint aan zijn epische reis naar het land Mordor om daar de ring te vernietigen in het vuur van de Doemberg.

One night stand: Ooit(Jaap van Heusden, 2008)Ned. 2, 22.55-23.35u.

Barry Atsma speelt een man van 34 met het syndroom van Down, die met zijn moeder (Leny Breederveld) in een troosteloze flat woont. De film volgt nauwgezet een dag uit hun leven, maar dan wordt moeder ineens niet meer wakker. Prachtig scenario van Jan Willem den Bok en foutloos geregisseerd. Stijgt boven zichzelf uit door Atsma’s onvergetelijke rol.

Bird on a wire(John Badham, 1990)SBS 6, 23.25-1.25u.

Komische avonturenfilm waar je niet voor hoeft na te denken. Goldie Hawn komt na lange tijd de doodgewaande Mel Gibson tegen, waar ze in de jaren zestig een relatie mee had. Hij blijkt in een beschermingsprogramma voor getuigen te zitten en zijn identiteit ligt door deze ontdekking snel op straat. Corrupte rechercheurs zetten de achtervolging in.