Tekeningen van Mari Andriessen

Tekeningen van Mari Andriessen Heemstede In een doos op een zolder van het vroegere Haarlemse atelier van beeldhouwer Mari Andriessen vonden zijn schoondochter en kunstenaar/galeriehouder Willem Snitker onlangs dertig grote tekeningen. Het bleek te gaan om uitgewerkte ontwerpen uit 1936 voor glas-in-loodramen voor de kloosterkapel Maria ter Eem in Amersfoort. Van Andriessen zijn bijna geen tekeningen bekend en inmiddels zijn ze ontrold, ‘gevlakt’, schoongemaakt en ingelijst. T/m 21 dec in Bleeker Galerie, Bleekersvaartweg 18, Heemstede. Do-zo 12-17u Xxxx Xxxxxx
Tekeningen van Mari Andriessen Heemstede In een doos op een zolder van het vroegere Haarlemse atelier van beeldhouwer Mari Andriessen vonden zijn schoondochter en kunstenaar/galeriehouder Willem Snitker onlangs dertig grote tekeningen. Het bleek te gaan om uitgewerkte ontwerpen uit 1936 voor glas-in-loodramen voor de kloosterkapel Maria ter Eem in Amersfoort. Van Andriessen zijn bijna geen tekeningen bekend en inmiddels zijn ze ontrold, ‘gevlakt’, schoongemaakt en ingelijst. T/m 21 dec in Bleeker Galerie, Bleekersvaartweg 18, Heemstede. Do-zo 12-17u Xxxx Xxxxxx

Heemstede

In een doos op een zolder van het vroegere Haarlemse atelier van beeldhouwer Mari Andriessen vonden zijn schoondochter en kunstenaar/galeriehouder Willem Snitker onlangs dertig grote tekeningen. Het bleek te gaan om uitgewerkte ontwerpen uit 1936 voor glas-in-loodramen voor de kloosterkapel Maria ter Eem in Amersfoort. Van Andriessen zijn bijna geen tekeningen bekend en inmiddels zijn ze ontrold, ‘gevlakt’, schoongemaakt en ingelijst.

T/m 21 dec in Bleeker Galerie, Bleekersvaartweg 18, Heemstede. Do-zo 12-17u