Selectie Kinderen

Breda/Eindhoven/Tilburg

‘Het wonder dat God ter wereld liet komen in Salzburg’, zo omschreef vader Leopold Mozart zijn zoon ooit. Over het wonder(kind) Mozart gaat het familieconcert van Het Brabants Orkest. Met delen uit symfonie nr.36, 39, 40 en 41 over Mozart als symfonicus. In Eine kleine Nachtmusik klinkt de kamermusicus en de sfeer van de Oostenrijkse chic in de achttiende eeuw. Door het nog altijd komische Ein musikalischer Spass krijgt Mozarts gevoel voor humor een plek en ook worden delen uit de opera Le Nozze di Figaro gespeeld.

Dominique Collet en Joris Van den Brande omlijsten de muziek met spannende verhalen over het leven van Mozart. Geschikt voor kinderen van 7+. Op 27 nov 19u in het Chassé Theater, Breda, 29 nov (19u) in Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven en op 30 nov (14u30) in de Concertzaal, Tilburg. Kaarten voor kinderen €8.

Zuylen

Op 30 november komt Sinterklaas naar Slot Zuylen. In de poppenkast speelt zich een spannend verhaal af rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het traditionele Sinterklaasfeest komen met milde humor terug. Sinterklaas heeft het druk. Zijn paard heeft kuren, er is iets aan de hand met het grote boek en er sluipt iemand door de kamers van Sinterklaas. Hoe moet dat aflopen als Sints hulpje Erik samen met een bang Pietje alles moet oplossen? Na de voorstelling komt ook de echte Sinterklaas langs. Vanaf 4 jaar, Slot Zuylen, 30 nov, 14u30 uur € 15 incl. drankje.

Ede-Wageningen

Op zondag 23 november om 14u30 geeft symfonieorkest Sonante het jaarlijkse Pepernotenconcert voor kinderen. Thema is dit jaar de natuur. We volgen de seizoenen van het jaar. Bij elk jaargetijde hoort een muziekstuk, composities van Delius, Chabrier en Mendelssohn. Je kunt ontdekken hoe de verandering in de natuur door de muziekinstrumenten weergegeven kan worden. Het klein publiek krijgt speciale toelichting van Janna van den Berg, celliste van het orkest, die zorgt ervoor dat de muziekstukken sprankelend en op een interactieve manier ‘aan elkaar gepraat’ worden.

Het concert duurt ongeveer een uur, er is geen pauze. Toegang voor kinderen is €3, voor volwassenen €7. Cultura, Molenstraat 45, Ede. Res,/inl.: 0318 -672800

Alkmaar

In het speelgoedtheater van het Stedelijk Museum Alkmaar wordt op zondagmiddag 23 en 30 november voorgelezen. Op 23 november is Vakil Eelman met Winnie de Poeh - Knorretje gaat in bad te gast. Vakil is behalve fotomodel ook yogalerares, clown en schilderes. Ze heeft vier kinderen en leest heel vaak voor aan haar gehandicapte dochter. Op 30 november is het Zwarte Piet die voorleest; uiteraard een verhaaltje over Sinterklaas.

Het voorlezen is van 14u30 tot 15u voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Res 072 -5489789. Locatie: Stedelijk Museum Alkmaar, Canadaplein 1, Alkmaar. www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Overveen

Eindelijk is het weer zover, Sinterklaas is in het land! Poppentheater De Zilveren Maan heeft Sint zijn poppen uit de kast gehaald. In de voorstelling Oh, kom er eens kijken! speelt Zwarte Piet Pedro de hoofdrol. Samen met Pietje Pablo verzamelt hij pakjes voor in de schatkamer. Maar wanneer Pablo een grapje uithaalt gaat het helemaal mis. Komen de pakjes nog wel op tijd bij Sint? Vanaf 3 jaar bij Poppentheater De Zilveren Maan op Landgoed Elswout, Elswoutslaan 28, Overveen. Op 23, 29 en 30 nov. Res./inl.:06-22946290; poppentheaterdezilverenmaan.nl