Rapport: China voert computerspionage tegen regering VS op

Washington. China heeft computerspionage tegen de Amerikaanse regering en Amerikaanse bedrijven opgevoerd. Dat stelt een invloedrijke onderzoekscommissie die het Amerikaanse congres informeert en adviseert over de relatie tussen China en de Verenigde Staten. In haar jaarlijkse rapport aan het congres waarschuwt de commissie dat China steeds vaker toegang heeft tot gevoelige informatie uit Amerikaanse computernetwerken. De Chinezen zouden vooral op zoek zijn naar diplomatieke en militaire geheimen in databases van de Amerikaanse regering. China is op ambitieuze wijze bezig om via cyberspace de Verenigde Staten in elk conflict te kunnen verslaan, aldus het rapport. Het gebruikt van internet is goedkoper en minder riskant dan traditionele spionage.