Overige films

The Animal (Luke Greenfield, 2001, VS). Platte klucht. Rob Schneider is na een auto-ongeluk door een gekke professor gerepareerd met organen van verschillende dieren. Nu kan hij zwemmen als een dolfijn, rennen als een paard en ruiken als een hond. RTL5, 20.30-22.05u.

Nick of Time (John Badham, 1995, VS). Johnny Depp moet binnen anderhalf uur een moord plegen om te voorkomen dat zijn gekidnapte dochtertje door Christopher Walken wordt gedood. Originele en beklemmende thriller wordt gaandeweg kolderiek. Net5, 20.30-22.15u.

* The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Peter Jackson, 2001, VS/Nw-Zeeland). Eerste deel van succesrijke, magistrale trilogie naar onverfilmbaar geachte bestseller van Tolkien werd gelijktijdig met de twee vervolgen opgenomen op Nieuw-Zeelandse locaties. De plot kent weinig variatie en al te veel monsters maken murw, maar je komt ogen te kort. RTL4, 20.30-23.50u.

Hide and Seek (John Polson, 2005, VS). Onevenwichtige horrorfilm, ontsierd door al te veel clichés. Psycholoog Robert de Niro en zijn dochtertje Dakota Fanning kampen na zelfmoord van vrouw/moeder met nachtmerries en ogenschijnlijke waanbeelden. RTL5, 22.05-0.05u.

The Descent (Neil Marshall, 2005, Eng). Bloederige griezelfilm over zes vrouwen in een claustrofobische grot waarin zich bloeddorstige wezens blijken te bevinden. Net5, 22.15-0.15u.

Bird on a Wire (John Badham, 1990, VS). Romantische, maar zielloze avonturenfilm. Juriste Goldie Hawn en de doodgewaande Mel Gibson hervinden hun liefde uit de jaren zestig en weten zich achtervolgd door corrupte rechercheurs. SBS6, 23.25-1.25u.