Mededogen voor Medea

Mededogen voor Medea Toernee De Griekse tragedie Medea van Euripides – over de prinses die haar kinderen doodt om haar ontrouwe man te straffen – wordt drie keer opgevoerd dit seizoen. In de versie van het Nationale Toneel weet Ariane Schluter in de titelrol verbluffend compassie met Medea op te roepen, al huivert de toeschouwer als kindergehuil in de schouwburg resoneert. Aan het slot troont Medea hoog tegen de hemel. Medea is weg uit het land dat haar altijd heeft gehaat. Ze vindt opnieuw geluk, zonder kinderen. Tournee t/m 24 jan. Inl: www.nationaletoneel.nl

Toernee

De Griekse tragedie Medea van Euripides – over de prinses die haar kinderen doodt om haar ontrouwe man te straffen – wordt drie keer opgevoerd dit seizoen. In de versie van het Nationale Toneel weet Ariane Schluter in de titelrol verbluffend compassie met Medea op te roepen, al huivert de toeschouwer als kindergehuil in de schouwburg resoneert. Aan het slot troont Medea hoog tegen de hemel. Medea is weg uit het land dat haar altijd heeft gehaat. Ze vindt opnieuw geluk, zonder kinderen.

Tournee t/m 24 jan. Inl: www.nationaletoneel.nl