MacBook uit één stuk

Apple MacBook Pro De MacBook Pro

Velen hadden gehoopt dat Apple zich ook eens op de netbook-markt zou storten. Maar in plaats van een goedkope mini-laptop liggen er nu chique versies van de MacBook (vanaf 1.149 euro) en de Macbook Pro (vanaf 1.799 euro) in de winkel. De notebooks zijn uit één stuk aluminium gemaakt, waardoor het apparaat robuust aanvoelt. Je moet nu twee keer kijken om een MacBook van zijn professionele broer te onderscheiden. Ze hebben allebei een glossy monitor (ledachtergrondverlichting) en zwarte toetsen.

De Apple-laptops hebben een muisvlak dat dezelfde soort gebaren begrijpt als de iPhone. De losse muisknop – voor het ‘klikken’ – is bij deze nieuwe serie geïntegreerd in dit muisvlak. Het komt wat nodeloos ingewikkeld over, omdat je vingers ook deze gebarentaal onder controle moeten krijgen. Voor de test stuurt Apple de meest uitgebreide versie van de MacBook Pro (15 inch) op, met twee verschillende videochips. Eentje voor het normale werk, en eentje voor zware 3D-toepassingen. Om te wisselen moet je in- en uitloggen en dat is onhandig.

Verder weinig klachten: stijlicoon, snel, beter afgewerkt dan de concurrentie en voorzien van een prijskaartje waar een normaal mens vijf netbooks voor koopt.

Marc Hijink

    • Marc Hijink