Groot-Brittannië

Hoewel Babylon en de Hangende Tuinen al duizenden jaren kunstenaars, schrijvers en filosofen inspireert, was de stad uit Mesopotamië ook de ‘oorsprong van kwaad’. In het British Museum vinden bezoekers niet alleen mythes en kunstwerken uit de bloeitijd van wetenschap, kunst en handel. Ook wordt de vraag gesteld waarom Saddam Hoessein zijn ‘Babels’ paleis bouwde op een van de belangrijkste archeologische sites ter wereld. T/m 15 maart, British Museum, Great Russell Street, Londen WC1, 00442073238000/8299 & www.britishmuseum.org
Hoewel Babylon en de Hangende Tuinen al duizenden jaren kunstenaars, schrijvers en filosofen inspireert, was de stad uit Mesopotamië ook de ‘oorsprong van kwaad’. In het British Museum vinden bezoekers niet alleen mythes en kunstwerken uit de bloeitijd van wetenschap, kunst en handel. Ook wordt de vraag gesteld waarom Saddam Hoessein zijn ‘Babels’ paleis bouwde op een van de belangrijkste archeologische sites ter wereld. T/m 15 maart, British Museum, Great Russell Street, Londen WC1, 00442073238000/8299 & www.britishmuseum.org

Londen

Hoewel Babylon en de Hangende Tuinen al duizenden jaren kunstenaars, schrijvers en filosofen inspireert, was de stad uit Mesopotamië ook de ‘oorsprong van kwaad’. In het British Museum vinden bezoekers niet alleen mythes en kunstwerken uit de bloeitijd van wetenschap, kunst en handel. Ook wordt de vraag gesteld waarom Saddam Hoessein zijn ‘Babels’ paleis bouwde op een van de belangrijkste archeologische sites ter wereld.

T/m 15 maart, British Museum, Great Russell Street, Londen WC1, 00442073238000/8299 & www.britishmuseum.org