Frankrijk

Parijs Vijftig jaar geleden overleed de Franse expressionist en grootste religieuze schilder van zijn tijd, Georges Rouault (1871-1958). La Pinacothèque de Paris brengt zeventig meesterwerken uit de collectie van de Japanse industrieel Idemitsu. Naakten, circus, Christus, Pierrot en portretten van Rouault tonen invloeden van o.a. zijn leermeesters Matisse en Moreau. Dat Rouault werd opgeleid als glazenier is te zien aan de zware contouren en de sterke kleurvlakken die doen denken aan gebrandschilderd glas. T/m 18 jan Place de la Madeleine, www.pinacotheque.com. A visitor looks at works of French painter Georges Rouault on September 16, 2008 at the Pinacotheque in Paris, during the exhibition of the Idemitsu collection starting from September 15 until January 15, 2009. Georges Rouault occupies a unique place amongst twentieth century artists. Often categorised as a religious painter, he was, above all, independent. He did not find his inspiration in an abstract way, but rather in observing real life as much as the highest form of spirituality. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU AFP

Parijs

Vijftig jaar geleden overleed de Franse expressionist en grootste religieuze schilder van zijn tijd, Georges Rouault (1871-1958). La Pinacothèque de Paris brengt zeventig meesterwerken uit de collectie van de Japanse industrieel Idemitsu. Naakten, circus, Christus, Pierrot en portretten van Rouault tonen invloeden van o.a. zijn leermeesters Matisse en Moreau. Dat Rouault werd opgeleid als glazenier is te zien aan de zware contouren en de sterke kleurvlakken die doen denken aan gebrandschilderd glas.

T/m 18 jan Place de la Madeleine, www.pinacotheque.com.