Extra exemplaren verkiezingskranten in VS zeer gewild

New York. De krant van gisteren is doorgaans weinig waard. Dat geldt niet voor de krant van 5 november waarin de overwinning van Barack Obama bekend werd gemaakt. Op verkoopsite eBay stond die editie van de krant twee dagen na de overwinning voor enkele honderden dollars te koop - inmiddels variëren de prijzen van enkele dollars tot 20 dollar. Anticiperend op een toegenomen vraag drukte The New York Times in eerste instantie 150.000 exemplaren extra voor de losse verkoop. Later voegde zij daar 75.000 exemplaren aan toe. De landelijke krant USA Today, met een totale oplage van 2,25 miljoen de grootste in het land, liet 380.000 extra exemplaren drukken. En in Chicago, woonplaats van de juist verkozen president, drukte de Chicago Tribune 20.000 extra kranten.