Eten in Zimbabwe

Tendai Mutevera, uit Doma in Zimbabwe, weet dat in vogelnesten vaak vlees en eieren te vinden zijn.

De economie van Zimbabwe ligt volledig op zijn gat. Het land heeft ’s werelds hoogste inflatie – meer dan 231 miljoen procent – waardoor het leven voor Zimbabweanen vrijwel onmogelijk is nog eten te kopen. Door de politieke patstelling tussen de regering en de oppositie is er sinds de verkiezingen in maart geen functionerende overheid. Veel Zimbabweanen zijn afhankelijk van voedselhulp van de VN. Maar die hulp aan vier miljoen Zimbabweanen wordt beperkt. Het Wereldvoedselprogramma deed in oktober een oproep om 140 miljoen dollar voor voedsel voor Zimbabwe op te halen. Daar was geen respons op gekregen, zegt het WFP. In januari is de voorraad op als er geen geld bijkomt.

Bekijk hoe de vogeltjes worden gevangen op nrcnext.nl/links