Enjoy Poverty

Enjoy Poverty Amsterdam Voor Episode III reisde Renzo Martens met zijn videocamera door de Democratische Republiek Congo, waar zich al jaren een humanitaire ramp afspeelt. Zijn film toont onder meer hoe ontwikkelingsorganisaties en Westerse fotografen een vooringenomen beeld neerzetten van de situatie. De film is doorlopend t/m 30 november te zien in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA) tijdens de IDFA. 22 november (15u45) is er een discussie tussen Martens en Mark Nash, expert cinematografische strategieën in de beeldende kunst. T/m 4 jan Rozenstraat 59. Di-zo 11-17u

Amsterdam

Voor Episode III reisde Renzo Martens met zijn videocamera door de Democratische Republiek Congo, waar zich al jaren een humanitaire ramp afspeelt. Zijn film toont onder meer hoe ontwikkelingsorganisaties en Westerse fotografen een vooringenomen beeld neerzetten van de situatie. De film is doorlopend t/m 30 november te zien in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA) tijdens de IDFA. 22 november (15u45) is er een discussie tussen Martens en Mark Nash, expert cinematografische strategieën in de beeldende kunst. T/m 4 jan Rozenstraat 59. Di-zo 11-17u